Voorwoord

Mijn tweede kans Dagboek Foto's Film contact Links

Welkom op mijn website JanSauve.nl

 

 

       "English article (pdf)"            "German article" (pdf)    

 

                                                                                                                                     

Voorwoord:

 

Even voorstellen: Ik ben Jan Sauvé, getrouwd met Ria en wij hebben een zoon Gert Jan.

 

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 51 jaar oud en herstellend van een harttransplantatie ondergaan in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Ik heb deze site opgezet om mijn ervaring van de transplantatie met andere mensen te delen. Hoewel ik zeker geen schrijver ben doe ik dit toch omdat je op die manier een hoop van

je afschrijft.

 

Een andere bijkomstigheid is ook dat je niet elke keer je verhaal hoeft te vertellen en mensen heel eenvoudig naar de website kan verwijzen. Ik hoop hiermee een beetje een “buddy” te kunnen zijn voor mensen die de operatie nog moeten ondergaan of al ondergaan hebben. Elke harttransplantatie is in theorie “gelijk” maar ieder persoon zal zijn of haar unieke ervaring en verwerking hebben van het gebeuren.

  

In mijn werkzaam leven ben ik altijd in de metaal werkzaam geweest. Ik ben begonnen als machine bankwerker en door het volgen van avondopleidingen uiteindelijk lasser geworden in de scheepsbouw (nieuwbouw en reparatie) ketel- en apparatenbouw.

 

In 1987 ben ik terecht gekomen op  de bedrijfsschool Machine Fabriek Breda als instructeur lassen, waar ik de mogelijkheid kreeg om te gaan leren voor Middelbare Lastechniek op de MTS in Breda. In 1990 kreeg ik een baan aangeboden bij Esab Nederland als demonstratielasser, maar dit was van korte duur. In oktober 1991 ben

ik begonnen bij VLH Lastechniek te Hapert. Al vrij snel werd, naar aanleiding van vragen uit de bedrijven, VLH Lasopleidingen opgericht. Hier was ik coördinator, instructeur en adviseur eigenlijk manus van alles.  

 

Mijn vrouw Ria is mijn steun en toeverlaat die de zaken thuis altijd draaiende heeft gehouden.

In januari 1992 is onze zoon Gert Jan geboren. Deze twee hebben gedurende mijn ziekte altijd een grote rol gespeeld en hebben elkaar, voor tijdens en na de operaties overeind gehouden, wat niet altijd makkelijk was gezien de kritieke momenten die er geweest zijn. Hun motto was: we zijn een drie-eenheid, we hebben het altijd met zijn drieën gedaan, dus nu ook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                             

 

 

 

                                                                    

 

 

 

 

 

www.jansauve.nl © 2007 Alle rechten voorbehouden